TCDD, 32 adet banliyö tren seti alacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD, günde 300 bin yolcu taşıma kapasiteli 32 adet banliyö tren seti alacak. Klimalı, otomatik kapı, kamera, ananos ve görsel yayın sistemine sahip tren setlerinin kredisi Japonya ve Kore'den sağlanacak.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yatırım programında yer alan ''32 Adet Banliyö Tren Seti Temini'' projesi ile ilgili kredi anlaşmasının imzalanması, Bakanlar Kurulunca onaylanması ve kredilerin kullanımının uygun bulunarak kullanıma başlanmasını simgelemek üzere yarın TCDD Genel Müdürlüğü'nde finansman töreni yapılacak. Törene, Ulaştırma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, TCDD Genel Müdürlüğü, Kore İhracat ve İthalat Bankası (KEXIM) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) yetkilileri ile Kore ve Japonya büyükelçileri katılacak. Toplam bedeli 215 milyon YTL olan projenin, yüzde 75'i dış kredi ile finanse edilecek. Projenin yüzde 25'i de ROTEM/MITSUI iş ortaklığı tarafından sağlanacak. Klima, otomatik kapı, kamera, anons ve görsel yayın sistemi gibi teknik özellikler bulunan tren setlerinin ilki Ekim 2008'de, sonuncusu ise Mayıs 2009'da teslim alınacak. 32 adet banliyö setinin hizmete girmesiyle Sincan-Kayaş hattında 05.00-00.30 saatleri arasında yolcu yoğunluğunun olduğu pik saatlerde karşılıklı 6 dakikada bir, diğer saatlerde karşılıklı 10 dakikada bir olmak üzere günlük 264 sefer düzenlenmesi planlanıyor. Böylece günlük 303 bin 278 kişi taşıma kapasitesi sağlanacak.

Öte yandan, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında ana hat ile banliyö güzergahı tamamen ayrılarak tüm istasyonlar yeniden yapılandırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber